Lasersko zdravljenje urinske inkontinence

Stresna urinska inkontinenca lahko poslabša kakovost življenja

Urinska inkontinenca je vsako nehoteno uhajanje urina. Stresna urinska inkontinenca se pojavlja ob napenjanju, kašljanju, kihanju ali ob telesni aktivnosti. Pogosteje se razvije pri ženskah, ki so večkrat rodile ali/in imajo večji indeks telesne mase, zaradi kroničnega kašlja so večkrat prizadete tudi kadilke. Napreduje s starostjo, slabša kvaliteto življenja in spolno funkcijo. Pri stresni urinski inkontinenci je sečnica bolj mobilna, kar je posledica slabšega delovanja mišic medeničnega dna in manjšanja količine kolagena v tkivih.

Zdravljenje vključuje konzervativne metode, spremembo življenjskega sloga (prenehanje kajenja, zmanjšanje telesne teže …) in fizioterapijo mišic medeničnega dna. Klasično obliko zdravljenja pa predstavlja operativno zdravljenje, predvsem vstavitev nenapetostnih trakov za podporo sečnice in aplikacijo polnil v okolico sečnice. Operativno zdravljenje je zelo učinkovito, vendar tudi invazivno in kot tako predstavlja zadnji korak v zdravljenju stresne urinske inkontinence. Kot manj invazivna metoda zdravljenja blage in zmerne stresne inkontinence se je uveljavilo lasersko zdravljenje. Z laserjem minimalno invazivno dovajamo toploto v tkiva, ki predstavljajo podporni sistem sečnice in sečnega mehurja, s tem pa spodbujamo učvrstitev že prisotnega kolagena in nastajanje novega.

Trajanje terapije: do 30 minut.

Število terapij: odvisno od stopnje uhajanja urina. Običajno se priporoča 2–3 terapije v razmaku 3–4 tednov, nato vzdrževalno zdravljenje na 12–18 mesecev.

Pred terapijo: Posebna nega pred terapijo ni potrebna. Posega ne izvajamo med menstruacijo, aktivnim ginekološkim vnetjem in v času nosečnosti.

Po terapiji: Na obsevanem predelu je lahko čutiti toploto, sama terapija ni boleča. Po zdravljenju bolniški stalež ni potreben. Po posegu se lahko pojavi voden izcedek iz nožnice, ki traja nekaj dni. Svetujemo abstinenco spolnih odnosov en teden po posegu in uživanje vitamina C 1–2 g/dan. Odsvetujemo kopanje v bazenih in stoječih vodah dva tedna po posegu. Prav tako v tem obdobju odsvetujemo uporabo tamponov.

Cena: 350 € za en poseg

Zagotovite si svoj termin s klicem na
+386 31 701 774
ali pa nam pošljite spodnji kontaktni obrazec

Zagotovite si svoj termin s klicem na
+386 31 701 774
ali pa nam pošljite spodnji kontaktni obrazec

NAROČITE SE NA PREGLED

  Priloži datoteko (dovoljeni formati: PDF, JPG, DOCX, DOC)


  Soglašam, da posredovane osebne podatke hranite in uporabite, da me prek e-naslova ali telefona občasno obveščate o:  Vaše podatke bomo uporabljali izključno za namen, za katerega smo pridobili vašo privolitev. Vaše osebne podatke bomo uporabljali zaupno in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Vašo zasebnost obravnavamo v skladu z določili GDPR in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.


  Od prejemanja sporočil se lahko kadarkoli odjavite tako, da pošljete sporočilo na e-naslov: info@medilase.si z naslovom Odjava. Po obdelavi zahteve za odjavo vam bo MEDILASE d.o.o. prenehal pošiljati vsebine, od katerih ste se odjavili. Podrobnosti o odjavi, obdelavi in varovanju osebnih podatkov si preberite na strani Pravno obvestilo.

  partneri-medilase-fotona

  PUBLIKACIJE

  031 701 774
  Facebook
  Instagram