Celična terapija v ortopediji

Celična terapija je edinstvena metoda, pri kateri iz pacientove krvi pridobimo trombocitno plazmo – PRP, ki pripomore k hitrejšemu celjenju

Celična terapija je po svetu v ortopediji in športni medicini zelo pogosto uporabljena metoda, ki aktivira mehanizme obnovitvene regeneracije v telesu. V boju proti utrujenosti, poškodbam in staranju tako uporabljamo telesu lastne celice krvi. Metoda je varna, saj pri postopku uporabljamo telesu lastno kri in v telo ne vnašamo tujih ali sintetičnih snovi ter tako ne povzročamo stranskih učinkov.

Po vbrizgavanju v sklepe ali druga tkiva se v telesu odvijajo popolnoma naravni in učinkoviti obnovitveni procesi. Terapija normalizira celično dihanje, vodno ravnotežje in aktivira presnovo. Obogatena plazma vsebuje vitamine, beljakovine, aminokisline in matične celice, ki spodbujajo regeneracijo in biorevitalizacijo tkiv. Telesu lastne zrele celice (trombociti) izločajo rastne faktorje, ki kot eliksir mladosti aktivirajo obnovitvene procese v tkivih, kot so hrustanec, mišice in tetive. Terapija PRP je primerna pri obrabi sklepov (artroza), kroničnih bolečinah v tetivah (teniški komolec, kalcinacije v rami, vnetje Ahilove tetive …), akutnih poškodbah mišic in ligamentov ali kot podporno zdravljenje po operativnih posegih in za izboljšanje celjenja pooperativnih brazgotin.

Za celično terapijo PRP uporabljamo produkt ponudnika Regenlab, ki je po strokovnem mnenju ortopedov trenutno najboljši za zdravljenje hrustančnih okvar kolena in ostalih delov telesa. Po dosedanji literaturi dosega bistveno višjo učinkovitost in dolgotrajnejši učinek kot produkti drugih proizvajalcev. V našem podjetju produktov slabše kakovosti ne uporabljamo in jih zato ne moremo ponuditi.

V primerjavi s klasičnimi protibolečinskimi blokadami, kjer učinkujejo do enega leta, lahko celična terapija Regenlab učinkuje nekaj let, s čimer lahko preprečimo potrebo po agresivnejših oblikah zdravljenja, kot so protibolečinska in protivnetna zdravila ter operacija.

Trajanje terapije: Poseg traja od 20 do 30 minut.

Število terapij: Pri obrabi hrustanca priporočamo 3 terapije, pri okvarah mehkih tkiv (tetive, mišice) pa 1 do 2 terapiji.

Pred terapijo: Pred posegom je potreben ortopedski pregled, v kolikor ga niste opravili prej.

Po terapiji: Običajno neželenih učinkov ni. Redko se pojavi občutek napetosti in s tem povezane bolečine zaradi vbrizgane tekočine. V tem primeru se svetuje lokalne hladne obkladke in počitek.

Ostalo:

 • Obogatena celična terapija je v profesionalnem športu dovoljena in ni na seznamu nedovoljenih snovi in postopkov.
 • Obogatena celična terapija je primerna, če iščete dolgotrajnejšo rešitev za boleče sklepe, če se vam ponavljajo težave z vnetji tetiv ali bolečinami v mišicah, če vaši sklepi redno ”klikajo, pokajo” ali če so masaže, fizioterapije ali klasične protibolečinske blokade le minimalno in kratkotrajno olajšale težave.
 • Pozitiven učinek posega s PRP lahko traja nekaj let (2–5 let).

Cena: Od 400 € naprej

Ortopedija
PodročjeCenaŠt. Posegov
Ortopedski pregled110€1
Otropedski pregled + ultrazvok 150€1
Razširjeno mnenje specialista ortopedaPo predračunu* 1
PRP – THT Koleno / rama / drugo400€1
PRP - BCT Koleno / rama / drugo400€1
PRP - Cellular Matrix Koleno / rama / drugo 400€1

* Razširjeno mnenje specialista ortopeda vključuje pregled celotne dokumentacije, ortopedski pregled (drugo mnenje), klinični pregled ter predpis terapije. Cena se določi glede na poslano dokumentacijo.

Zagotovite si svoj termin s klicem na
+386 31 701 774
ali pa nam pošljite spodnji kontaktni obrazec

Zagotovite si svoj termin s klicem na
+386 31 701 774
ali pa nam pošljite spodnji kontaktni obrazec

NAROČITE SE NA PREGLED

  Priloži datoteko (dovoljeni formati: PDF, JPG, DOCX, DOC)


  Soglašam, da posredovane osebne podatke hranite in uporabite, da me prek e-naslova ali telefona občasno obveščate o:  Vaše podatke bomo uporabljali izključno za namen, za katerega smo pridobili vašo privolitev. Vaše osebne podatke bomo uporabljali zaupno in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Vašo zasebnost obravnavamo v skladu z določili GDPR in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.


  Od prejemanja sporočil se lahko kadarkoli odjavite tako, da pošljete sporočilo na e-naslov: info@medilase.si z naslovom Odjava. Po obdelavi zahteve za odjavo vam bo MEDILASE d.o.o. prenehal pošiljati vsebine, od katerih ste se odjavili. Podrobnosti o odjavi, obdelavi in varovanju osebnih podatkov si preberite na strani Pravno obvestilo.

  partneri-medilase-fotona

  PUBLIKACIJE

  031 701 774
  Facebook
  Instagram