Laserska korekcija videza strij

Strije so črtaste kožne brazgotine, ki se najpogosteje pojavijo na trebuhu, prsih, nadlahti, zadnjici in stegnih.

Sprva so strije rdeče-vijolične (striae rubre), nato pa postanejo belkaste (striae alba).

Strije so dokaj pogosta kožna sprememba. Do nastanka pride na predelih kože, ki je podvržena ponavljajočemu se in povečanemu raztezanju. Največkrat se pojavijo v času hitre rasti (puberteta), zaradi hitre pridobitve teže in v nosečnosti. Strije se po šestem mesecu nosečnosti pojavijo pri približno 90 % nosečnic. Pod mikroskopom so strije brazgotinasto tkivo s stanjšanjem povrhnjice in kože v celoti. Elastična vlakna so strgana, skrčena in neenakomerno razporejena. Kolagen poteka v horizontalnih snopičih.

Popolna odstranitev strij tudi z najmodernejšimi zdravili in postopki žal ni mogoča. Obstajajo pa metode, s katerimi izgled strij omilimo, tako da so manj ali skorajda povsem neopazne. Laserska korekcija strij je ena najbolj sodobnih in učinkovitih terapij, saj deluje tako na globoke kot tudi površinske sloje kože. Pri korekciji uporabljamo dve valovni dolžini, in sicer v več korakih (odvisno od izgleda strij). Proces zorenja rdečih strij v bele lahko pospešimo z laserjem Nd:YAG. Pri belih strijah z uporabo laserja Er:YAG zabrišemo mejo med robovi strij in kožo v okolici, zbližamo robove strij in zmanjšamo njihovo globino. Za manj globoke in manj široke strije navadno zadostuje t. i. neablativni poseg, katerega prednost je zelo kratek čas celjenja. Pri globljih in obsežnejših strijah pa je potreben t. i. ablativni poseg, kjer kožo kontrolirano poškodujemo, kar sproži proces celjenja, v katerem nastaneta nov kolagen in elastin. Terapija je mogoča tako za rdeče kot bele strije ali kombinacijo. Terapijo lahko izvedemo na vseh delih telesa – trebuhu, kolkih, rokah, prsih in nogah. S to učinkovito in v večini primerov popolnoma nebolečo terapijo hkrati tudi zategujemo kožo, ki je z raztegovanjem izgubila elastičnost. Učinek laserskega odstranjevanja brazgotine in strij je progresiven, kar pomeni, da rezultati postanejo vidni čez nekaj mesecev, ter kumulativen, kar pomeni, da so rezultati z večjim številom posegov boljši.

Trajanje terapije: 20-45 min

Število terapij: odvisno od izraženosti in starosti strij (po navadi 2–4)

Pred terapijo: Posebna nega pred terapijo ni potrebnaPred posegom bo zdravnik ocenil izgled in stanje strij ter svetoval, ali je poseg primeren in kakšni so pričakovani rezultati.

Po terapiji: Po posegu je lahko koža zatečena in rdeča, a se stanje v nekaj dneh umiri. Območje posega se namaže s kremo, ki jo predpiše zdravnikVsaj mesec dni se morate izogibati soncu, nato pa se na kožo, ki je izpostavljena sončnim žarkom, nanese krema z visokim zaščitnim faktorjem.

Ostalo:

 • Z vsakdanjimi obveznostmi lahko nadaljujete takoj.
 • Na območju posega lahko do 48 ur čutite rahlo neprijeten občutek.
 • Rezultat laserskega odstranjevanja strij ni takojšen – rezultati postanejo vidni čez nekaj mesecev.
 • Pri starih strijah, ki so že biserno bele barve, je izboljšanje 30-odstotno. Pri novih oz. rdeče-vijoličnih strijah pa je rezultat izboljšanja 70–90-odstoten.
 • Strije zbledijo in se barvno prilagodijo barvi kože.

Cena: Od 170 € naprej

Primer

laserska-korekcija-videza-strij-medilase-prej-potem_01
Prej
laserska-korekcija-videza-strij-medilase-prej-potem_04
Potem
Medilase Laserska Klinika! Medilase – Laserska estetika, pomlajevanje, dermatologija, akne, strije. medilase-before-after--krog
laserska-korekcija-videza-strij-medilase-prej-potem_01
Prej
laserska-korekcija-videza-strij-medilase-prej-potem_09
Potem
Medilase Laserska Klinika! Medilase – Laserska estetika, pomlajevanje, dermatologija, akne, strije. medilase-before-after--krog
Te fotografije prikazujejo resnično stanje pred in po postopku. Fotografije niso retuširane ali profesionalno obdelane, da ne zavajamo pričakovanj strank. Rezultati vsakega postopka se lahko razlikujejo glede na posameznika, njegovo starost, strukturo kože ali težave, ki jo ima. Posledično Medilase – laserska klinika ne more zagotoviti enakih rezultatov pri vsakem posamezniku.
Lasersko izboljšanje videza strij
PodročjeCenaŠt. Posegov
Trebuh 450€ - 500€1-3
Zadnjica300€ - 400€1-3
Odvisno od velikosti področja 250€ – 800€1-3

Zagotovite si svoj termin s klicem na
+386 31 701 774
ali pa nam pošljite spodnji kontaktni obrazec

Zagotovite si svoj termin s klicem na
+386 31 701 774
ali pa nam pošljite spodnji kontaktni obrazec

NAROČITE SE NA PREGLED

  Priloži datoteko (dovoljeni formati: PDF, JPG, DOCX, DOC)


  Soglašam, da posredovane osebne podatke hranite in uporabite, da me prek e-naslova ali telefona občasno obveščate o:  Vaše podatke bomo uporabljali izključno za namen, za katerega smo pridobili vašo privolitev. Vaše osebne podatke bomo uporabljali zaupno in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Vašo zasebnost obravnavamo v skladu z določili GDPR in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.


  Od prejemanja sporočil se lahko kadarkoli odjavite tako, da pošljete sporočilo na e-naslov: info@medilase.si z naslovom Odjava. Po obdelavi zahteve za odjavo vam bo MEDILASE d.o.o. prenehal pošiljati vsebine, od katerih ste se odjavili. Podrobnosti o odjavi, obdelavi in varovanju osebnih podatkov si preberite na strani Pravno obvestilo.

  partneri-medilase-fotona

  PUBLIKACIJE

  031 701 774
  Facebook
  Instagram