Lasersko odstranjevanje kožnih pigmentacij (madežev)

Obstaja več različnih vrst pigmentnih sprememb, ki se v osnovi razlikujejo po morfoloških in histoloških značilnostih. Po navadi gre za nenevaren problem, ki ga povzroči pretirana količina pigmenta, tj. melanina v koži.

Čeprav so najpogostejše v srednji in kasnejši življenjski dobi, se lahko hiperpigmentacije pojavijo tudi pri mlajših osebah. Z laserjem lahko odstranjujemo samo nekatere izmed »kožnih madežev«, najbolj pogosto so to solarni lentigi (sončne oziroma starostne pege), pege (efelide), pigmentacije v barvi bele kave (café au lait) ali druge redkejše pigmentacijske motnje. Najprej je potreben klinični pregled, saj lahko šele po opredelitvi diagnoze pigmentne spremembe izvedemo laserski poseg.


Žal pa nekaterih pigmentnih lis tudi z laserji ni moč učinkovito dokončno odstraniti; zlasti nekaterih trdovratnih lis, pri katerih pigment leži globje v kožnih strukturah.

Trajanje terapije: odvisno od števila in površine hiperpigmentirane kože (za lezijo 2–3 cm2 potrebujemo 10–15 min)

Število terapij: Večinoma so potrebne 2 do 3 terapije, izjemoma je dovolj ena.

Pred terapijo: Posebna terapija ni potrebna, koža mora biti čista in čim manj osončena.

Po terapiji: Na obsevanem predelu se lahko pojavi samo rdečica, pogosteje pa krasta, ki se nato odlušči v nekaj dneh. Obsevan predel kože je treba vsaj dva tedna ščititi pred soncem s kremo z visokim zaščitnim faktorjem (SPF 50) ali pokrivali oziroma oblačili.

Ostalo:

 • Laserski žarek se selektivno usmeri v predel hiperpigmentacije, ob tem stranka občuti kratkotrajen topel do vroč neprijeten občutek.
 • Madeži se popolnoma odstranijo, vendar se lahko v nekaj letih ponovno pojavijo.
 • Najprimernejši čas za odstranitev znamenj so temnejši in hladnejši meseci.

Cena: Od 100 € naprej

Primer

pigmentacije-prej__01
Prej
pigmentacije-potem__01
Potem
Medilase Laserska Klinika! Medilase – Laserska estetika, pomlajevanje, dermatologija, akne, strije. medilase-before-after--krog
Te fotografije prikazujejo resnično stanje pred in po postopku. Fotografije niso retuširane ali profesionalno obdelane, da ne zavajamo pričakovanj strank. Rezultati vsakega postopka se lahko razlikujejo glede na posameznika, njegovo starost, strukturo kože ali težave, ki jo ima. Posledično Medilase – laserska klinika ne more zagotoviti enakih rezultatov pri vsakem posamezniku.
Odstranjevanje benignih sprememb z laserjem
Število spremembCenaŠt. Posegov
do 3 spremembe120€ - 150€1-2
od 3 do 5 sprememb160€ - 280€1-2
od 5 do 10 sprememb280€ - 450€1-2
10 in več spremembod 450€

Zagotovite si svoj termin s klicem na
+386 31 701 774
ali pa nam pošljite spodnji kontaktni obrazec

Zagotovite si svoj termin s klicem na
+386 31 701 774
ali pa nam pošljite spodnji kontaktni obrazec

NAROČITE SE NA PREGLED

  Priloži datoteko (dovoljeni formati: PDF, JPG, DOCX, DOC)


  Soglašam, da posredovane osebne podatke hranite in uporabite, da me prek e-naslova ali telefona občasno obveščate o:  Vaše podatke bomo uporabljali izključno za namen, za katerega smo pridobili vašo privolitev. Vaše osebne podatke bomo uporabljali zaupno in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Vašo zasebnost obravnavamo v skladu z določili GDPR in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.


  Od prejemanja sporočil se lahko kadarkoli odjavite tako, da pošljete sporočilo na e-naslov: info@medilase.si z naslovom Odjava. Po obdelavi zahteve za odjavo vam bo MEDILASE d.o.o. prenehal pošiljati vsebine, od katerih ste se odjavili. Podrobnosti o odjavi, obdelavi in varovanju osebnih podatkov si preberite na strani Pravno obvestilo.

  partneri-medilase-fotona

  PUBLIKACIJE

  031 701 774
  Facebook
  Instagram