Protibolečinska laserska terapija

Individualizirana protibolečinska visokoenergetska laserska terapija

Protibolečinska visokoenergetska laserska terapija (ang. high intesity laser therapy oz. HILT) je protibolečinska terapija, ki z lasersko svetlobo visoke energije zmanjšuje vnetje v tkivu, pospešuje obnovitev in regeneracijo tkiv ter zdravi bolečino.

Metoda je neinvazivna, varna in preprosta. Protibolečinska terapija z laserjem je primerna za številna bolezenska stanja. Izboljšuje kvaliteto življenja in funkcionalnost našega organizma. Lahko se uporablja kot samostojna protibolečinska terapija ali kot dodatna terapija ob fizioterapiji, farmakološki terapiji, kirurgiji ipd.

Protibolečinska visokoenergetska laserska terapija je primerna za številna stanja, od akutnih poškodb, športnih poškodb do kroničnih bolečinskih stanj.

 • bolečine v mišicah, spazem mišic, bolečina v križu,
 • bolečina v sklepih, okorelost, artritis, burzitis, kapsulitis
 • kalcinacije, trn v petnici, teniški komolec, epikondilitis, tendinitis, plantarni fascitis,
 • zvin sklepa, nateg mišic, poškodba
 • sindrom zmrzle rame, sindrom karpalnega kanala, fibromialgija, kronične bolečine v rami in vratu
 • nevropatska bolečina, kot je postherpetični neuralgija, trigeminalna nevralgija

 

Trajanje terapije: odvisno od obsevanega območja od 5–60 min

Število terapij: 4-8. Po posvetu z zdravnico se obseg terapij lahko tudi povečuje.

Pred terapijo: Pred začetkom terapij boste opravili pregled pri zdravnici specialistki anesteziologije in protibolečinske terapije. Na podlagi pregleda se določi individualiziran program laserskih terapij.

Po terapiji: Sama terapija je neboleča, čas trajanja pa je odvisen od velikosti obsevanega področja. Po terapiji dodatnih omejitev aktivnosti ni. Redko se zgodi, da je lahko obsevani predel nekoliko bolj boleč naslednjih 24 ur.

Ostalo:

 • Visokoenergetska protibolečinska laserska terapija v tarčnem tkivu sproži termalne in fotokemične spremembe. Za razliko od nizko energetskih laserjev, ki so trenutno na tržišču najpogosteje v uporabi, visokoenergetska laserska terapija prodre globlje v tkiva in je zato klinično bolj učinkovita.
 • Laserski žarki delujejo na nivoju celice. Fotoreceptorji absorbirajo laserske žarke, kar povzroči neposredne kemične spremembe v celici. Posledica je biostimulacija celičnega metabolizma. Mitohondriji, ki so celične tovarne energije, proizvedejo več ATP energije.
 • Laserska svetloba stimulira delovanje genov za popravo okvarjenih celic. Poveča se produkcija kolagena in rastnih faktorjev, kar spodbuja regeneracijo in biorevitalizacijo tkiv.
 • S sproščanjem signalnih molekul, ki povzročijo širjenje žil in izboljšajo mikrocirkulacijo, se poveča lokalni pretok krvi in limfe. Poveča se količina protivnetnih citokinov, kar zmanjša edem in bolečino.
 • Laserski žarki pa delujejo tudi neposredno na proste živčne končiče, s čimer se zmanjša njihova stimulacija, učinek je protibolečinski, sproži se porast serotonina in endorfinov.
 • Terapija z laserjem dokazano zmanjšuje potrebo po protibolečinskih zdravilih in ne povzroča odvisnosti.
Protibolečinska visokoenergetska laserska terapija
Cena
Pregled pri specialistki anesteziologije in protibolečinske terapije120€
Velikost posega*Cena na posegCena za paket 4Cena za paket 8
Malo področje70 €250 €520 €
Srednje veliko področje90 €320 €700 €
Veliko področje100 €350 €750 €
Več področij150 €500 €1.100 €

* Velikost področja ter število posegov določi specialist anesteziologije in protibolečinske terapije na prvem pregledu.

Zagotovite si svoj termin s klicem na
+386 31 701 774
ali pa nam pošljite spodnji kontaktni obrazec

Zagotovite si svoj termin s klicem na
+386 31 701 774
ali pa nam pošljite spodnji kontaktni obrazec

NAROČITE SE NA PREGLED

  Priloži datoteko (dovoljeni formati: PDF, JPG, DOCX, DOC)


  Soglašam, da posredovane osebne podatke hranite in uporabite, da me prek e-naslova ali telefona občasno obveščate o:  Vaše podatke bomo uporabljali izključno za namen, za katerega smo pridobili vašo privolitev. Vaše osebne podatke bomo uporabljali zaupno in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Vašo zasebnost obravnavamo v skladu z določili GDPR in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.


  Od prejemanja sporočil se lahko kadarkoli odjavite tako, da pošljete sporočilo na e-naslov: info@medilase.si z naslovom Odjava. Po obdelavi zahteve za odjavo vam bo MEDILASE d.o.o. prenehal pošiljati vsebine, od katerih ste se odjavili. Podrobnosti o odjavi, obdelavi in varovanju osebnih podatkov si preberite na strani Pravno obvestilo.

  partneri-medilase-fotona

  PUBLIKACIJE

  031 701 774
  Facebook
  Instagram