Lasersko zdravljenje zdrsa (prolapsa) medeničnih organov

Cistokela, zdrs maternice, rektokela

Prolaps oz. povešenje medeničnih organov zajema širok spekter težav, ki jih z naraščanjem starosti navaja okoli 50 % žensk. Kaže se z občutkom pritiska navzdol v spodnjem delu trebuha, redkeje z bolečino, z motnjami odvajanja urina (uhajanje urina ali nezmožnost uriniranja) ali blata (občutek nepopolnega izpraznjenja črevesja ob odvajanju, uhajanje ali zastajanje blata, potreba po ročni pomoči pri odvajanju), bolečimi spolnimi odnosi, bolnice si lahko v nožnici zatipajo »bulo«, ki predstavlja povešenje/naslanjanje mehurja, maternice ali črevesja na steno nožnice. Najpogosteje se pojavlja zdrs mehurja – cistokela – kar vidimo kot izbočenje sprednje stene nožnice. Pri zdrsu maternice je vidno približanje materničnega vratu vhodu v nožnico, medtem ko pri povešenem črevesju – rektokeli – vidimo izbočeno zadnjo steno nožnice.

Zdravljenje vključuje sprva fizioterapevtsko obravnavo in trening mišic medeničnega dna, ob hujših težavah pa operativno zdravljenje. Operativno zdravljenje je zelo učinkovito, vendar tudi invazivno. Kot manj invazivna in komplementarna metoda zdravljenja blagega in zmernega zdrsa medeničnih organov se uveljavlja tudi lasersko zdravljenje. Z laserjem minimalno invazivno dovajamo toploto v tkiva medeničnega dna, s tem pa spodbujamo učvrstitev že prisotnega kolagena in nastajanje novega.

Trajanje terapije: 30–40 minut.

Število terapij: odvisno od stopnje prolapsa. Ali je zdravljenje z laserjem smiselno, se odloči zdravnik ginekolog ob prvem pregledu. Običajno se priporoča 2–4 terapije v razmaku 3–4 tednov, nato vzdrževalno zdravljenje na 12–18 mesecev. Učinek je viden po prvi terapiji.

Pred terapijo: Posebna nega pred terapijo ni potrebna. Posega ne izvajamo med menstruacijo, aktivnim ginekološkim vnetjem in v času nosečnosti.

Po terapiji: Na obsevanem predelu je lahko čutiti toploto, sama terapija ni boleča. Po zdravljenju bolniški stalež ni potreben. Po posegu se lahko pojavi voden izcedek iz nožnice, ki traja nekaj dni. Svetujemo abstinenco spolnih odnosov en teden po posegu in uživanje vitamina C 1–2 g/dan. Odsvetujemo kopanje v bazenih in stoječih vodah dva tedna po posegu. Prav tako v tem obdobju odsvetujemo uporabo tamponov.

 

Cena: 350 € za en poseg

Zagotovite si svoj termin s klicem na
+386 31 701 774
ali pa nam pošljite spodnji kontaktni obrazec

Zagotovite si svoj termin s klicem na
+386 31 701 774
ali pa nam pošljite spodnji kontaktni obrazec

NAROČITE SE NA PREGLED

  Priloži datoteko (dovoljeni formati: PDF, JPG, DOCX, DOC)


  Soglašam, da posredovane osebne podatke hranite in uporabite, da me prek e-naslova ali telefona občasno obveščate o:  Vaše podatke bomo uporabljali izključno za namen, za katerega smo pridobili vašo privolitev. Vaše osebne podatke bomo uporabljali zaupno in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Vašo zasebnost obravnavamo v skladu z določili GDPR in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.


  Od prejemanja sporočil se lahko kadarkoli odjavite tako, da pošljete sporočilo na e-naslov: info@medilase.si z naslovom Odjava. Po obdelavi zahteve za odjavo vam bo MEDILASE d.o.o. prenehal pošiljati vsebine, od katerih ste se odjavili. Podrobnosti o odjavi, obdelavi in varovanju osebnih podatkov si preberite na strani Pravno obvestilo.

  partneri-medilase-fotona

  PUBLIKACIJE

  031 701 774
  Facebook
  Instagram