Prekomerno potenje

Težave s prekomernim potenjem pestijo tako ženske kot moške

Znojenje je normalno. Pravzaprav je bistveno: ljudje se moramo potiti, da uravnavamo telesno temperaturo.

Toda nekateri ljudje se potijo ​​veliko več, kot je potrebno. Hiperhidroza, bolj znana kot prekomerno znojenje, lahko pomembno vpliva na kakovost človekovega življenja. V nekaterih primerih je problematično potenje omejeno na en del telesa, na primer pod pazduho ali stopalo, kar se imenuje žariščna hiperhidroza. Drugi primeri so bolj splošni, s potenjem na velikih delih telesa. Hiperhidroza najpogosteje prizadene področja lasišča, pazduh, rok, stopal in dimeljskega predela

Kako odpravimo potenje?

Za zdravljenje uporabljamo preparat (botulinski toksin), ki blokira živčne signale, ki so odgovorni za potenje, in preprečujejo, da bi žleze znojnice proizvedle preveč znoja.

Trajanje terapije: 20 30 min.

Število terapij: učinek traja 4-6 mesecev nato se posvetujete z zdravnikom.

Pred terapijo: brez deodorantov, na predel zdravljenja do ene ure pred injekcijami nanesemo kremo za omrtvičenje.

Po terapiji: po posegu so možne modrice, otekline ali občutljivost, vendar so na splošno manjše. Takoj se lahko vrnete k svojim običajnim aktivnostim.

Ostalo:

 • Injekcije botoksa so najuspešnejše, kadar je hiperhidroza omejena na en del telesa.
 • Bolniki običajno začnejo opažati rezultate v petih dneh, s popolnimi rezultati po dveh tednih.
 • Tretirani del kože se tri mesece po posegu sploh ne poti, potem pa se začne potenje postopoma vračati, toda je naslednjih mesecih manj intenzivno kot sicer.
 • Zdravljenja z botoksom ne priporočajo ženskam, ki so noseče ali dojijo, ali ljudem z anamnezo nevromuskularnih motenj.
 • Botoks začne popolnoma delovati po 7 dneh.

Cena: 400€ – 500 €

Zagotovite si svoj termin s klicem na
+386 31 701 774
ali pa nam pošljite spodnji kontaktni obrazec

Zagotovite si svoj termin s klicem na
+386 31 701 774
ali pa nam pošljite spodnji kontaktni obrazec

NAROČITE SE NA PREGLED

  Priloži datoteko (dovoljeni formati: PDF, JPG, DOCX, DOC)


  Soglašam, da posredovane osebne podatke hranite in uporabite, da me prek e-naslova ali telefona občasno obveščate o:  Vaše podatke bomo uporabljali izključno za namen, za katerega smo pridobili vašo privolitev. Vaše osebne podatke bomo uporabljali zaupno in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Vašo zasebnost obravnavamo v skladu z določili GDPR in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.


  Od prejemanja sporočil se lahko kadarkoli odjavite tako, da pošljete sporočilo na e-naslov: info@medilase.si z naslovom Odjava. Po obdelavi zahteve za odjavo vam bo MEDILASE d.o.o. prenehal pošiljati vsebine, od katerih ste se odjavili. Podrobnosti o odjavi, obdelavi in varovanju osebnih podatkov si preberite na strani Pravno obvestilo.

  partneri-medilase-fotona

  PUBLIKACIJE

  031 701 774
  Facebook
  Instagram