Rozacea ali rdečica na obrazu

Rdečico po obrazu lahko spremljajo tudi razširjene žilice in pa »akne«

Rozacea je kronično vnetna kožna bolezen, za katero je značilno pogosto zardevanje, razširitev žilic, rdečina obraza in nastanek bunčic in gnojnih (podobno mozoljčkom). Najpogosteje se pojavlja pri ljudeh s svetlo kožo.

Rozacea je bolezen, ki je ni moč ozdraviti se pa ob primernem zdravljenju izgled simptomov zelo izboljša. S pomočjo sistemske in mehanske pomoči je rdečica manj opazna in v nekaterih primerih izzveni za dalj časa.

V naši kliniki s pomočjo laserskih posegov dosežemo izboljšanje ter zmanjšanje izbruhov simptomov te bolezni.

Trajanje terapije: 30-45 min

Število terapij: 4-6 v razmaku enega meseca

Pred terapijo: Koža mora biti pred laserskih posegom očiščena, brez ličil, krem, olj ali izdelkov za samoporjavitev. Prav tako se 5 dni prej preneha uporabljati Rozamet kremo ali drugo kremo predpisano s strani zdravnika (o uporabi zdravil in krem pred posegom se posvetujte po telefonu, ko se boste naročali).

Po terapiji: Po zdravljenju se na tretiranem področju pojavi rdečina v redkih primerih rahla oteklina. V kolikor se pri posegu za rozaceo opravi še laserski poseg za žilice so lahko žilice na tem mestu vidne še kakšen mesec po posegu preden zginejo oziroma, če še vztrajajo se mora opraviti dodaten laserski poseg za žilice.

Pri večini se koža popolnoma umiri čez noč ali že naslednji dan. Po umiritvi lahko začnete uporabo z vsakodnevnimi negovalnimi izdelki za kožo.

Izogibajte se direktnemu izpostavljanju soncu vsaj 10-15 dni po zdravljenju, odsvetovani so obiski solarijev. Obvezna je uporaba zaščitne kreme SPF 50+.

Ostalo:

 • Lasersko zdravljenje ni primerno za vse , zato se prej o tem posvetujte z zdravnikom
 • neželeni učinki laserskega zdravljenja rozacee vključujejo: izpuščaj, srbenje, občutek napetosti kože
 • Rosacea lahko povzroči dolgotrajno pordelost ali rdečico v osrednjem delu obraza. Ta znak bolezni je bolj opazen na svetli koži ter manj na rjavi koži.
 • Majhne žilice nosu in lic počijo in postanejo vidne (pajkaste žilice).
 • Mnogim ljudem z rozaceo se na obrazu pojavijo tudi mozolji, ki spominjajo na akne.
 • Mnogi ljudje z rozaceo imajo lahko pridružene suhe, razdražene, otekle oči in veke (očesna rozacea). Pri nekaterih ljudeh se očesni simptomi pojavijo celo pred kožnimi simptomi.
 • Kronični potek bolezni pri nekaterih bolnikih vodi do odebeljene kože na nosu kar imenujemo rinofima. To se pogosteje pojavlja pri moških.

Cena: od 150 € – 250 €

Lasersko odstranjevanje kapilar, žilic in ven
PodročjeCenaŠt. Posegov
Rozacea150€ - 250€1-6

Zagotovite si svoj termin s klicem na
+386 31 701 774
ali pa nam pošljite spodnji kontaktni obrazec

Zagotovite si svoj termin s klicem na
+386 31 701 774
ali pa nam pošljite spodnji kontaktni obrazec

NAROČITE SE NA PREGLED

  Priloži datoteko (dovoljeni formati: PDF, JPG, DOCX, DOC)


  Soglašam, da posredovane osebne podatke hranite in uporabite, da me prek e-naslova ali telefona občasno obveščate o:  Vaše podatke bomo uporabljali izključno za namen, za katerega smo pridobili vašo privolitev. Vaše osebne podatke bomo uporabljali zaupno in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Vašo zasebnost obravnavamo v skladu z določili GDPR in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.


  Od prejemanja sporočil se lahko kadarkoli odjavite tako, da pošljete sporočilo na e-naslov: info@medilase.si z naslovom Odjava. Po obdelavi zahteve za odjavo vam bo MEDILASE d.o.o. prenehal pošiljati vsebine, od katerih ste se odjavili. Podrobnosti o odjavi, obdelavi in varovanju osebnih podatkov si preberite na strani Pravno obvestilo.

  partneri-medilase-fotona

  PUBLIKACIJE

  031 701 774
  Facebook
  Instagram