Lasersko zdravljenje ohlapne nožnice

Pomlajevanje nožnice za boljše spolne odnose

Pri ohlapni nožnici je občutek v nožnici spremenjen, ob tem je nožnica pogosto preširoka. Občutek pri spolnem odnosu je manj intenziven. Ohlapna nožnica lahko nastane zaradi procesov staranja, po prekomernem raztezanju nožnice pri porodu ali po drastični spremembi telesne teže. Redkeje je vzrok prirojena slabost vezivnega tkiva.

Osnovni postopek so Keglove vaje. To so vaje za stiskanje in sproščanje mišic medeničnega dna. V kolikor vaje ne zadostujejo, so na voljo dodatni postopki. Temelj zdravljenja ohlapne nožnice je do sedaj predstavljalo operativno zdravljenje. Glede na klinično sliko se je opravilo sprednjo ali zadnjo vaginalno plastiko. V zadnjem času pa v ospredje prihaja minimalno invazivno lasersko zdravljenje. Lasersko zdravljenje sproži obnavljanje in preoblikovanje kolagena. Kolagen se odebeli, stena nožnice se stisne in zoži.

Trajanje terapije: do 20 minut.

Število terapij: Običajno se priporoča 2-3 terapije v razmaku 3–4 tednov. Zaradi naravnega staranja kolagena svetujemo ponovitev posega na nekaj let, odvisno od starosti pacientke, kakovosti tkiva itd.

Pred terapijo: Posebna nega pred terapijo ni potrebna. Posega ne izvajamo med menstruacijo in v času nosečnosti.

Po terapiji: Na obsevanem predelu je lahko čutiti toploto, sama terapija ni boleča. Po zdravljenju bolniški stalež ni potreben. Po posegu se lahko pojavi voden izcedek iz nožnice, ki traja nekaj dni. Svetujemo abstinenco spolnih odnosov en teden po posegu. Odsvetujemo kopanje v bazenih in stoječih vodah dva tedna po posegu. Prav tako v tem obdobju odsvetujemo uporabo tamponov.

Ostalo:

 • Zaradi ohlapne nožnice je lahko spremenjena spolnost za oba partnerja.
 • Ohlapna nožnica ni posledica pogostih spolnih odnosov.
 • Laserski poseg najpogosteje opravimo brez lokalne anestezije, saj je pri posegu čutiti le topel občutek.

Cena: 350 € za en poseg

Zagotovite si svoj termin s klicem na
+386 31 701 774
ali pa nam pošljite spodnji kontaktni obrazec

Zagotovite si svoj termin s klicem na
+386 31 701 774
ali pa nam pošljite spodnji kontaktni obrazec

NAROČITE SE NA PREGLED

  Priloži datoteko (dovoljeni formati: PDF, JPG, DOCX, DOC)


  Soglašam, da posredovane osebne podatke hranite in uporabite, da me prek e-naslova ali telefona občasno obveščate o:  Vaše podatke bomo uporabljali izključno za namen, za katerega smo pridobili vašo privolitev. Vaše osebne podatke bomo uporabljali zaupno in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Vašo zasebnost obravnavamo v skladu z določili GDPR in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.


  Od prejemanja sporočil se lahko kadarkoli odjavite tako, da pošljete sporočilo na e-naslov: info@medilase.si z naslovom Odjava. Po obdelavi zahteve za odjavo vam bo MEDILASE d.o.o. prenehal pošiljati vsebine, od katerih ste se odjavili. Podrobnosti o odjavi, obdelavi in varovanju osebnih podatkov si preberite na strani Pravno obvestilo.

  partneri-medilase-fotona

  PUBLIKACIJE

  031 701 774
  Facebook
  Instagram