Lasersko odstranjevanje kapilar in drugih žilic

Lasersko odstranjevanje žilnih sprememb (kapilar in drobnih ven) je popolnoma neinvaziven poseg, ki ga spremlja minimalna bolečina.

Kapilare so najtanjše žilice v telesu, široke so 0,01–0,2 mm. Stene kapilar so zelo tanke, da je prenos snovi v obe smeri čim bolj enostaven. Prav zato so te žilice tudi najbolj krhke in nagnjene k temu, da počijo. Ko se to zgodi, se na kožni površini pojavi lasasta rdečina, ki sama od sebe navadno nikoli povsem ne izgine. Več počenih in razširjenih kapilar ustvari na koži videz estetsko moteče rdečine. Kapilare so najbolj vidne na predelih, kjer je koža najtanjša, največkrat na obrazu (na licih in okoli nosu). Pri ženskah se takšne težave zelo pogosto pojavljajo tudi na nogah. Transdermalna laserska terapija žilic (kapilar, žilic in drobnih ven) s pomočjo laserja Nd:YAG zmanjša vidnost in v določenih primerih popolnoma odstrani manjše žilice v premeru do 2 mm.

Trajanje terapije: Odvisno od velikosti obravnavanega področja in števila žilic (15 min do 1 ura)

Število terapij: Odvisno od velikosti, razvejanosti in globine žilnih spremembV povprečju sta za odstranjevanje žilic na predelu obraza potrebni ena do dve terapiji, v predelu nog pa dve do tri terapije. V primeru obsežnejših območij žilnih sprememb je lahko potrebnih tudi več terapij. 

Interval med terapijami: Za žilice na obrazu 4–6 tednov, na nogah 6–8 tednov.

Pred terapijo: Posebna nega pred terapijo ni potrebnaKoža mora biti očiščena, brez krem, pudra ali drugih ličil.

Po terapiji: Takoj po terapiji se na obsevani površini pojavi rdečina in/ali oteklina, ki večinoma še isti dan izzveni. Mestoma se lahko pojavijo manjše podkožne krvavitve (črnice, modrice), ki so lahko prisotne nekaj dni, nato počasi izginejo.

Ostalo:

 • Laserski žarek deluje izredno selektivno in ne poškoduje povrhnjice ali drugih struktur v podkožju.
 • Hlajenje, ki se uporablja tekom terapije, preprečuje bolečino med posegom in hkrati ščiti zgornjo plast kože pred morebitnimi poškodbami.
 • Spremembe je mogoče opaziti že takoj po posegu.
 • Kožo na obsevanem območju je treba negovati z vlažilno kremo najmanj štiri tedne.
 • Svetujemo izogibanje soncu in ustrezno zaščito ob morebitni daljši izpostavitvi intenzivnejšim sončnim žarkom.

Cena: Od 150 € naprej

Primer

Prej
Potem
Medilase Laserska Klinika! Medilase – Laserska estetika, pomlajevanje, dermatologija, akne, strije. medilase-before-after--krog
Prej
Potem
Medilase Laserska Klinika! Medilase – Laserska estetika, pomlajevanje, dermatologija, akne, strije. medilase-before-after--krog
Prej
Potem
Medilase Laserska Klinika! Medilase – Laserska estetika, pomlajevanje, dermatologija, akne, strije. medilase-before-after--krog
Te fotografije prikazujejo resnično stanje pred in po postopku, fotografije niso retuširane, prav tako niso profesionalno obdelane, da se ne zavaja pacientovih pričakovanj. Rezultati vsakega postopka se lahko razlikujejo glede na posameznika, njegove starosti, strukture kože ali težave, ki jo ima. Posledično Medilase – laserska klinika ne more zagotoviti enakih rezultatov pri vsakem posamezniku.
Lasersko odstranjevanje kapilar, žilic in ven
PodročjeCenaŠt. Posegov
Obraz250€1-3
Nos150€1-3
Lici200€1-3
Obe nogi300€ - 600€1-3
Rozacea150€ - 250€1-6
Manjše žilne spremembe (npr. angiom)40€ - 60€1-2
Večje žilne spremembe (npr. hemangiom)80€ - 150€1-2

Zagotovite si svoj termin s klicem na
+386 31 701 774
ali pa nam pošljite spodnji kontaktni obrazec

Zagotovite si svoj termin s klicem na
+386 31 701 774
ali pa nam pošljite spodnji kontaktni obrazec

NAROČITE SE NA PREGLED

  Priloži datoteko (dovoljeni formati: PDF, JPG, DOCX, DOC)


  Soglašam, da posredovane osebne podatke hranite in uporabite, da me prek e-naslova ali telefona občasno obveščate o:  Vaše podatke bomo uporabljali izključno za namen, za katerega smo pridobili vašo privolitev. Vaše osebne podatke bomo uporabljali zaupno in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Vašo zasebnost obravnavamo v skladu z določili GDPR in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.


  Od prejemanja sporočil se lahko kadarkoli odjavite tako, da pošljete sporočilo na e-naslov: info@medilase.si z naslovom Odjava. Po obdelavi zahteve za odjavo vam bo MEDILASE d.o.o. prenehal pošiljati vsebine, od katerih ste se odjavili. Podrobnosti o odjavi, obdelavi in varovanju osebnih podatkov si preberite na strani Pravno obvestilo.

  partneri-medilase-fotona

  PUBLIKACIJE

  031 701 774
  Facebook
  Instagram