doc. dr. Uroš Meglič, dr. med. specialist ortopedske kirurgije

doc. dr. Uroš Meglič, dr. med. specialist ortopedske kirurgije

Je specialist ortopedije, ki se ukvarja z regenerativno in športno ortopedijo. Kot ortopedski kirurg se ukvarja z zdravljenjem poškodb in obolenj ramenskega ter komolčnega sklepa.

S področja artroskopskih in minimalno invazivnih rekonstrukcijskih posegov se je izobraževal na številnih mednarodnih kongresih in centrih v Nemčiji, Angliji, Franciji in Španiji. Najnaprednejših operativnih tehnik se je učil od prof. Pascala Boileauja v Nici. Velik del svojega dela posveča obravnavi poškodb profesionalnih športnikov.

Je aktiven član Evropskega združenja za artroskopsko kirurgijo in športne poškodbe (ESSKA) in bil leta 2020 kot edini slovenski predstavnik imenovan v znanstveni odbor za razvoj ortopedije komolca. Je recenzent pri uglednih strokovnih revijah s področja ortopedije KSSTA (Knee Surgery, Sports Traumatology, Arthroscopy) in JEO (Journal of Experimental Orthopaedics).

Kot docent sodeluje pri izobraževanju študentov medicine na Katedri za ortopedijo Medicinske fakultete v Ljubljani in študentov fizioterapije. Svoje raziskovalno delo doma in v tujini posveča razvoju ramenske in komolčne kirurgije.

Najbolj sem vesela, ko stranke po zdravljenju z laserjem povedo, kako zadovoljne so s terapijo in rezultatom, pa če gre za zdravstveni ali estetski problem, ki ga izboljšujemo. To me navdaja s ponosom in izpolnjuje, saj s tem ne pomagam le njim, ampak tudi sama dosežem strokovni rezultat in osebno zadovoljstvo.

CERTIFIKATI

PUBLIKACIJE

DOBRODELNOST

031 701 774
Facebook
Instagram