Asist. Svetlana Ponorac, dr.med. spec. dermatovenerologije

Asist. Svetlana Ponorac, dr.med. spec. dermatovenerologije

Asist. Svetlana Ponorac, dr.med. je diplomirala na Medicinski fakulteti v Ljubljani leta 2012. Specializacijo iz dermatovenerologije je opravljala na Dermatovenerološki kliniki v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana, leta 2017 pa je s pohvalo opravila specialistični izpit.

Kot specialistka dermatovenerologije obravnava raznovrstne dermatološke bolezni, poglobljeno pa se ukvarja z dermatoskopijo in obravnavo bolnikov s kožnim rakom, boleznimi lasišča, luskavico in atopijskim dermatitisom. L. 2019 je prejela nagrado mednarodne dermatološke organizacije in se pod mentorstvom doktorja Leopolda Santosa, spec. dermatologije dodatno izobraževala v Braziliji v bolnišnici v Sao Paulo na področju diagnostike in zdravljenja bolezni lasišča.

Že ob študiju je kot demonstratorka sodelovala pri pedagoškem delu študentov Zdravstvene fakultete, od leta 2020 pa je zaposlena kot asistentka na Medicinski fakulteti v Ljubljani (Katedra za dermatovenerologijo), kjer sodeluje pri izobraževanju slovenskih in tujih dodiplomskih študentov medicine. Poučuje tudi študente kozmetologije na Fakulteti za farmacijo v Ljubljani in je ob vsakodnevem kliničnem delu tudi mentorica specializantom dermatovenerologije.

Govori več tujih jezikov (angleško, francosko, srbsko, hrvaško, nemško), ki so ji koristili že tekom študija pri pridobivanju znanja in izkušenj na tujih medicinskih fakultetah oz. centrih (Université Claude Bernard Lyon 1, Francija; University Hospital of Ioannina, Grčija; Villach State Hospital, Avstrija). Je članica številnih strokovnih združenj in se kontinuirano izobražuje na slovenskih in mednarodnih strokovnih srečanjih.

Intervjuji v poljudnih revijah

PUBLIKACIJE

DOBRODELNOST

031 701 774
Facebook
Instagram