Renata Hribar, dr. med., spec. anesteziologije in reanimatologije

Renata Hribar, dr. med., spec. anesteziologije in reanimatologije

Renata Hribar, specialistka anesteziologije in reanimatologije z dolgoletnimi izkusnjami v intenzivni terapiji in z intravenskimi aplikacijami tako zdravil, hrane kot vitaminov in mineralov. Leta 1990 je diplomirala na Medicinski fakulteti v Ljubljani.

Specialistični izpit iz anesteziologije in reanimatologije je opravila leta 1999. Ob svojem delu se ves čas strokovno izpopolnjuje in tako širi in utrjuje svoje strokovno znanje ter nova znanja uporablja pri vsakdanjem delu.

Od leta 2004 opravlja funkcijo namestnice odgovorne zdravnice v Enoti intenzivne terapije SB Novo mesto. Od januarja 2011 je opravila dva mandata funkcije predstojnice Oddelka za anesteziologijo, intenzivno terapijo in zdravljenje bolečine. Istega leta je bila imenovana za mentorico s področja anesteziologije in reanimatologije ter perioperativne intenzivne medicine. Po izteku zadnjega mandata je bila imenovana za predstojnico Enote za klinično prehrano. Prav tako je še vedno odgovorna zdravnica intenzivne terapije in od leta 2020 predsednica Komisije za kakovost v SB Novo mesto. Redno predava na konferencah, društvih bolnikov ter na različnih zdravstvenih institucijah in redno objavlja članke s področja klinične prehrane. Odlikujejo jo tudi številni certifikati s področja klinične prehrane, med drugim diploma za športno prehrano Evropskega združenja za klinično prehrano (ESPEN).

Vsak dan se srečuje z ljudmi, ki imajo težave z motnjami hranjenja in prehranjevanja, motnje metabolizma in presnavljanja zaužite hrane tako ambulantno kot v bolnišnici ter bolniki, ki potrebujejo intravensko nadomeščanje tako vitaminov in mineralov kot drugih hranil. Je tudi članica Slovenskega združenja za klinično prehrano in RSK za klinično prehrano na Ministrstvu za zdravje.

CERTIFIKATI

PUBLIKACIJE

DOBRODELNOST

031 701 774
Facebook
Instagram