doc. dr. Mateja Starbek Zorko, dr. med. spec. dermatovenerologije

doc. dr. Mateja Starbek Zorko, dr. med. spec. dermatovenerologije

Doc. dr. Mateja Starbek Zorko, dr. med. 2000 diplomirala na Medicinski fakulteti v Ljubljani in je od takrat kot zdravnica zaposlena na UKC Ljubljana. Leta 2006 magistrirala s področja Biomedicine na MF Ljubljana, leta 2010 pa je uspešno zaključila specializacijo iz Dermatovenerologije.

Je ena od vodilnih dermatologov s področja otroške dermatologije in luskavice v Sloveniji. Svojo doktorsko disertacijo s področja biomedicine je zagovarjala leta 2018, na temo luskavice in protismiselne tehnologije kot možne terapije luskavice v prihodnosti. V istem letu je postala vodja otroškega oddelka Dermatovenerološke klinike, zadnje leto in pol pomočnica predstojnice Dermatovenerološke klinike UKC Ljubljana.

Poleg zaposlitve Na Dermatološki kliniki UKC Ljubljana je od leta 2011 zaposlena in dela tudi kot asistentka na MF Univerze v Ljubljani in od leta 2021 tudi docentka iz področja dermatovenerologije. Je ena od predavateljev šole Otroške dermatologije, Atopijskega dermatitsa ter Šole bolnikov z luskavico na biološki terapiji – oboje se redno izvaja na Dermatovenerološki kliniki UKC Ljubljana, članica Evropskega združenja otroške dermatovenerologije (ESPD), Evropskega združenja dermatovenerologov (EADV) in Združenja slovenskih dermatovenerologov (ZSD).

Redno se izobražuje na temo splošne ter otroške dermatologije in luskavice v tujini.

Doc. dr. Mateja Starbek Zorko je poročena in je mati 4 otrok.

CERTIFIKATI

PUBLIKACIJE

DOBRODELNOST

031 701 774
Facebook
Instagram