Mateja Lisjak, dr. med. dermatolog

Mateja Lisjak, dr. med. dermatolog

Mateja Lisjak, dr.med.,specialistka dermatovenerologije je Medicinsko fakulteto zaključila v Ljubljani. Po diplomi je nekaj let delala kot splošna zdravnica. V tem času je spoznala, da je poleg ustrezne strokovnosti izjemno pomemben tudi odkrit in iskren pogovor s pacientom.

Specializacijo iz dermatovenerologije je opravila na Dermatološki kliniki v Ljubljani. Po nekaj letih dela in opravljeni specializaciji na Dermatološki kliniki v Ljubljani se je odločila, da delo nadaljuje v zasebnem dermatološkem in laserskem centru v Ljubljani, kjer ima dovolj časa in strokovnih možnosti, da se s pacientom podrobno pogovori, opravi natančen pregled, predpiše ustrezno zdravljenje in podporno nego kože ter poda vsa potrebna navodila.

Pri svojem dermatološkem delu je spoznala in izkusila pomen pravilne redne uporabe kakovostnih dermatokozmetičnih negovalnih sredstev, ki pri nekaterih kroničnih kožnih težavah ob redni pravilni preventivni uporabi celo preprečijo njihove izbruhe, pospešijo zdravljenje različnih kožnih bolezni ob predpisanih zdravilih ali jih omilijo, nekatere blažje kožne težave pa celo pozdravijo.
Hkrati v svoji zasebni ambulanti lahko sproti sledi poteku zdravljenja pri posameznemu pacientu. Opravlja tudi različne dermatološke posege.

Pri svojem delu opravlja tudi različne klinične študije s področja kožnih bolezni, npr. aken, zaščite kože ipd.

Nekaj let je bila predavateljica na Visoki šoli za kozmetiko na dodiplomski in magistrski stopnji, kjer je predavala predmet Dermatologija in predmet Posebna kozmetična nega.

Ob tem objavlja tudi številne članke z dermatološko vsebino v revijah in časopisih z zdravstveno vsebino.

Pri svojem delu je namreč spoznala, kako pomembno je, da pacient prejme pravo informacijo o svojih težavah in možnostih zdravljenja.
Redno se udeležuje izobraževanj in strokovnih srečanj o novih spoznanjih in novostih zdravljenja in nege v dermatologiji doma in v tujini, na katerih občasno o svojih izkušnjah in spoznanjih predava tudi sama. Predava zdravnikom, farmacevtom in dipl. kozmetikom.

Je avtorica Knjige Uporabna dermatologija, prvega dermatološkega priročnika v slovenskem jeziku, ki na preprost in razumljiv način opisuje bolezni kože, njihovo zdravljenje in ustrezno nego kože. Je tudi avtorica knjige o magistralnih receptih za lokalno zdravljenje kože in sluznic z navodili za zdravnike, ker smo ljudje različni in nekateri pacienti potrebujejo posebej prilagojeno zdravljenje kože in sluznic.

KNJIGE

PUBLIKACIJE

DOBRODELNOST

031 701 774
Facebook
Instagram