Marijana Vidmar Šimic, dr.med., spec. ginekologije in porodništva

Marijana Vidmar Šimic, dr.med., spec. ginekologije in porodništva

Medicinsko fakulteto v Ljubljani je zaključila leta 2008. Tekom študija je bila več let članica uredniškega odbora strokovne revije Medicinski razgledi. Udeležila se je tropske odprave v Indijo, kjer je po odročnih vaseh pomagala lokalnim prebivalcem brez zdravniške oskrbe.

Med študijem je opravljala tudi raziskovalno delo na Infekcijski kliniki v Ljubljani, za kar je prejela Prešernovo priznanje. Po končanem strokovnem izpitu je delala v urgentni službi ZD Ivančna Gorica in sodelovala s podjetjem Pacient pri oskrbi pacientov na prireditvah in športnih dogodkih. Strokovno pot je nadaljevala na področju ginekologije in porodništva. V času specializacije je bila predsednica Sekcije specializantov ginekologije in porodništva pri Slovenskem zdravniškem društvu SATOG in članica Strokovnega sveta za ginekologijo in porodništvo SSGP. Udeležila se je izmenjave specializantov Evropskega združenja ENTOG v Talinu v Estoniji leta 2012 in se udeleževala tujih in slovenskih kongresov, na katerih je tudi predavala. Specialistični izpit iz ginekologije in porodništva je leta 2016 opravila s pohvalo.

Po končani specializaciji se je zaposlila na Ginekološki klinika UKC Ljubljana, na Kliničnem oddelku za perinatologijo. Ob rednem kliničnem delu predava študentom medicine Univerze v Ljubljani in je mentorica tako študentom kot tudi mlajšim kolegom specializantom. Deluje na področju psihosomatike v ginekologiji in porodništvu ter je članica delavne skupine NIJZ pri projektu MIRA – Nacionalni program duševnega zdravja. Zaključuje doktorski študij, in sicer se ukvarja s področjem mikrobioma in prezgodnjega poroda.

Posebno mesto pri njenem kliničnem delu ima laserska terapija, opravila je izobraževanje za ginekološke posege IncontiLase, ProlapsLase, RenovaLase in IntimaLase za stresno urinsko inkontinenco, prolaps nožnice, atrofijo nožnice, ohlapne nožnice ter laserskega posega za lichen.

CERTIFIKATI

PUBLIKACIJE

DOBRODELNOST

031 701 774
Facebook
Instagram