Anja Čopi Jerman, dr.med., specialistka ginekologije in porodništva

Anja Čopi Jerman, dr.med., spec. gin. in porod.

Zaključila Medicinsko fakulteto Univerze v Ljubljani leta 2013. Tekom študija je sočasno opravljala raziskovalno delo na Nevrološki kliniki UKC Ljubljana. Rezultati raziskave so bili povzeti v njeni zaključni nalogi, ki je prejela fakultetno Prešernovo nagrado.

Po opravljenem strokovnem izpitu oktobra 2014 je svojo strokovno pot nadaljevala na Nevrološki kliniki UKC Ljubljana, nato na Pediatrični kliniki UKC Ljubljana, od leta 2017 dalje pa je opravljala specializacijo ginekologije in porodništva, ki jo je pet let kasneje zaključila s pohvalo. Tekom specializacije iz ginekologije in porodništva se je udeleževala slovenskih in tujih kongresov iz različnih subspecialnosti ginekologije in porodništva. V zadnjem letu specializacije se je intenzivneje izobraževala iz področja patologije medeničnega dna, ki ima posebno mesto na njeni strokovni poti. V povezavi s patologijo medeničnega dna se je razvilo tudi zanimanje za lasersko terapijo, ki bo v prihodnosti še bolj pomemben del zdravljenja v ginekologiji in porodništvu. Opravila je izobraževanje za ginekološke posege IncontiLase, ProlapsLase, RenovaLase in IntimaLase za stresno urinsko inkontinenco, prolaps nožnice, atrofijo nožnice, ohlapne nožnice ter laserskega posega za lichen.

Trenutno je zaposlena v ZD Sežana in SB Izola, kjer začenja samostojno pot kot specialistka ginekologije in porodništva. Obiskuje tudi doktorski študij, kjer se ukvarja z enostavnejšo prepoznavo preeklampsije.

Najbolj sem vesela, ko stranke po zdravljenju z laserjem povedo, kako zadovoljne so s terapijo in rezultatom, pa če gre za zdravstveni ali estetski problem, ki ga izboljšujemo. To me navdaja s ponosom in izpolnjuje, saj s tem ne pomagam le njim, ampak tudi sama dosežem strokovni rezultat in osebno zadovoljstvo.

CERTIFIKATI

PUBLIKACIJE

DOBRODELNOST

031 701 774
Facebook
Instagram