Laserski poseg za odpravljanje smrčanja – Nightlase™

Smrčanje lahko povzroča marsikatero nevšečnost, od neprijetnosti za vašega spalnega partnerja in slabše spočitosti za vas pa vse do resnih zdravstvenih težav.

Za izboljšanje oz. zmanjšanje smrčanja obstaja veliko različnih metod. Ena izmed njih je laserski poseg – NightLase™. Žal pa laserski poseg ni primeren za vse »smrčače«, saj obstaja veliko različnih vzrokov za smrčanje.

Smrčanje je velikokrat povezano z motnjami dihanja v spanju (Obstructive Sleep Apnea – OSA). Znano je, da lahko motnje dihanja v spanju poleg prej omenjenih nevšečnosti vodijo v obolevnost kardiovaskularnega sistema (povišan krvni tlak, srčni infarkt, itd), nevrokognitivne motnje (motnje spomina, pomnenja, depresija), sladkorno bolezen in druge bolezni. Bolniki z OSA so tudi pogosteje udeleženi v prometnih nesrečah zaradi prekomerne dnevne utrujenosti/zaspanosti. Verjetnost, da imate motnje dihanja v spanju je večja, če vaš spalni partner ponoči opaža prekinitve dihanja s posledičnim hlastanjem za zrakom ali pa se navkljub dovolj dolgo trajajočem spanju zbujate nenaspani in nespočiti in tekom dneva pogosto potrebujete počitek. Za objektivno postavitev diagnoze motenj dihanja med spanjem je potrebno opraviti (poli)somnografijo. Če je vaše smrčanje povezano z OSA, potem potrebujete drugačno terapijo, saj NighLase™ minimalno vpliva na OSA, uspešnost odprave ali zmanjšanja smrčanja pa bo nižja.

V kolikor nimate motenj dihanja v spanju (OSA) in gre zgolj za smrčanje je NightLase™ najverjetneje primeren poseg za vas. Uspešnost laserskega posega je najboljša pri ljudeh, ki nimajo prekomerne teže (ITM<30), nekadilcih, zmernih pivcih alkohola oz. abstinentih. Uspešnost posega prav tako niža uporaba določenih zdravil (uspavala in podobno).

Nightlase™ je poseg, ki je neinvaziven in praktično neboleč, v ustih in žrelu lahko čutite tekom posega rahlo toploto oz. vročino.

Trajanje terapije: terapija traja 30 minut.

Število terapij: predvideno število terapij je 3, približno na 2-3 tedne.

Pred terapijo: na poseg prinesite izvide od preiskave motenj spanja. Nekatera zdravila so kontraindicirana pri laserski terapiji, zato prosim navedite zdravniku vsa zdravila, ki jih jemljete.

Po terapiji: nekaj ur po posegu ste lahko prekomerno občutljivi ob zaužitju vročih, mrzlih ali pekočih pijač ali obrokov.

 

Cena: 300 € na eno terapijo

Laserski poseg za izboljšanje smrčanja
PodročjeCenaŠt. Posegov
Nightlase™ - smrčanje300€3

Zagotovite si svoj termin s klicem na
+386 31 701 774
ali pa nam pošljite spodnji kontaktni obrazec

Zagotovite si svoj termin s klicem na
+386 31 701 774
ali pa nam pošljite spodnji kontaktni obrazec

NAROČITE SE NA PREGLED

  Priloži datoteko (dovoljeni formati: PDF, JPG, DOCX, DOC)


  Soglašam, da posredovane osebne podatke hranite in uporabite, da me prek e-naslova ali telefona občasno obveščate o:  Vaše podatke bomo uporabljali izključno za namen, za katerega smo pridobili vašo privolitev. Vaše osebne podatke bomo uporabljali zaupno in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Vašo zasebnost obravnavamo v skladu z določili GDPR in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.


  Od prejemanja sporočil se lahko kadarkoli odjavite tako, da pošljete sporočilo na e-naslov: info@medilase.si z naslovom Odjava. Po obdelavi zahteve za odjavo vam bo MEDILASE d.o.o. prenehal pošiljati vsebine, od katerih ste se odjavili. Podrobnosti o odjavi, obdelavi in varovanju osebnih podatkov si preberite na strani Pravno obvestilo.

  partneri-medilase-fotona

  PUBLIKACIJE

  031 701 774
  Facebook
  Instagram