Postopek PRP terapije proti izpadanju las

Prekomerno izpadanje las in plešavost je težava moških in žensk

Terapija PRP (platelet-rich plasma) proti izpadanju las je tristopenjsko zdravljenje, pri katerem se pacientu odvzame kri in se jo obdela v centrifugi (s tem se loči tekočine različnih gostot). Po približno desetih minutah v centrifugi se kri razdeli v tri plasti: s trombociti revno plazmo, s trombociti bogato plazmo ter rdeče krvne celice. S trombociti bogato plazmo nato vbrizgamo v predele lasišča, ki potrebujejo večjo rast las.

Plazma tako sproži naravno rast las in jo vzdržuje s povečanjem prekrvavitve lasnega mešička in povečanjem debeline lasnega stebla. Včasih se ta pristop kombinira z drugimi postopki (npr. laser) proti izpadanju las ali zdravili.

Ni bilo dovolj raziskav, ki bi dokazale, ali je PRP učinkovito zdravljenje proti izpadanju las. Vendar se PRP-terapija uporablja že od osemdesetih let prejšnjega stoletja. Uporabljali so jo pri težavah, kot je celjenje poškodovanih kit, vezi in mišic.

Trajanje terapije: Terapija traja do 45 minut.

Število terapij: Večina PRP-terapij zahteva šest posegov v razmaku štirih tednov. Kasneje po potrebi enkrat do dvakrat na leto, odvisno od stanja lasišča.

Pred terapijo: Na terapijo pridete z umitimi lasmi, brez lakov ali gelov, lasje naj ne bodo sveže pobarvani. Pred terapijo ne izvajajte pilingov lasišča.

Po terapiji: Uporabljajte šampone in druge izdelke za lasišče po nasvetu zdravnika. 48 ur po postopku si ne umivajte lasišča. Izogibajte se telesnim aktivnostim vsaj 24 ur po posegu.

Kontraindikacije: akutne ali kronične okužbe, rak, kronična bolezen jeter, kronična kožna bolezen, hemodinamska nestabilnost, hipofibrinogenemija, presnovna motnja, bolezni ščitnice, sindromi disfunkcije trombocitov, sistemska okužba sepsa, nizko število trombocitov, jemanje zdravil za redčenje krvi, intenzivno kajenje, zgodovina zlorabe alkohola ali drog.

Ostalo:

 • Terapija je blago do zmerno neprijetna, čutiti je zbadanje in pekoč občutek.
 • Po posegu bo na koži lasišča 1–3 dni videti drobne krvavitve ali krastice .
 • Lase si lahko umijete naslednji dan.
 • Tretirano območje lahko občutite kot tesno in/ali oteklo ter občutljivo na dotik, vendar ti simptomi v nekaj dneh po posegu izzvenijo.
 • Po posegu priporočamo izogibanje neposrednemu soncu oz. uporabo zaščitnih pokrival, uporabo zaščitne kreme (SPF 50+), v kolikor je predel čisto brez las.
 • Po nekaterih študijah ima 70 % pacientov, ki uporabljajo PRP kot dodatno terapijo, pozitivne rezultate že po dveh mesecih od pričetka terapije.
 • Ni bilo dovolj raziskav, ki bi dokazale, ali je PRP kot samostojni postopek dovolj učinkovit. Prav tako ni jasno, za koga in v kakšnih okoliščinah je najučinkovitejši.
 • Če vas skrbi izpadanje las, imate na voljo številne možnosti, vključno z zdravili, kot sta Regaine in Propecia, ter operacijo presaditve las. Drug vidik je PRP-terapija.
 • Zdravstveno zavarovanje v Sloveniji ne krije stroškov terapije s trombocitno plazmo proti izpadanju las.
 • Vsaka terapija, ki vključuje injekcije, nosi tveganje neželenih učinkov, kot so: poškodbe krvnih žil ali živcev, okužba, kalcifikacija na mestih injiciranja, brazgotina, negativna reakcija na anestetik (o vaši toleranci obvestite zdravnika).
 • Posvetujte se s svojim zdravnikom, da vidite, katero zdravljenje ali kombinacija zdravljenj je najboljša izbira za vas.

Cena: 350 € za en poseg

Lasišče
PodročjeCenaŠt. Posegov
PRP – BCT - Lasišče350€4 - 6
Laserski poseg za lasišče100€8 - 10

Zagotovite si svoj termin s klicem na
+386 31 701 774
ali pa nam pošljite spodnji kontaktni obrazec

Zagotovite si svoj termin s klicem na
+386 31 701 774
ali pa nam pošljite spodnji kontaktni obrazec

NAROČITE SE NA PREGLED

  Priloži datoteko (dovoljeni formati: PDF, JPG, DOCX, DOC)


  Soglašam, da posredovane osebne podatke hranite in uporabite, da me prek e-naslova ali telefona občasno obveščate o:  Vaše podatke bomo uporabljali izključno za namen, za katerega smo pridobili vašo privolitev. Vaše osebne podatke bomo uporabljali zaupno in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Vašo zasebnost obravnavamo v skladu z določili GDPR in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.


  Od prejemanja sporočil se lahko kadarkoli odjavite tako, da pošljete sporočilo na e-naslov: info@medilase.si z naslovom Odjava. Po obdelavi zahteve za odjavo vam bo MEDILASE d.o.o. prenehal pošiljati vsebine, od katerih ste se odjavili. Podrobnosti o odjavi, obdelavi in varovanju osebnih podatkov si preberite na strani Pravno obvestilo.

  partneri-medilase-fotona

  PUBLIKACIJE

  031 701 774
  Facebook
  Instagram