Celostna prehranska obravnava

Celostna prehranska obravnava nudi vpogled v prehransko-metabolno stanje lastnega telesa ter prehranske ukrepe, prilagojene posamezniku.

Celostna prehranska obravnava vključuje specialistični pregled zdravnika specialista s specifičnim znanjem klinične in športne prehrane ter kliničnega dietetika z dolgoletno klinično prakso.

V sklopu pregleda se opravi ocena prehranskega stanja z antropometričnimi meritvami, ki vključujejo tudi bioimpedančno meritev sestave telesa. Zdravnik in dietetik opravita pregled laboratorijskih izvidov, oceno prehranskega vnosa in prehranskih navad, postavita prehransko diagnozo in določita prehranske potrebe ter predlagata ukrepe za izboljšanje prehranskega stanja. V sklopu obravnave se oceni trenutno stanje, iz katerega izhajajo vsi nadaljnji ukrepi.

Oblikujejo se merljivi prehranski cilji in načrt za njihovo doseganje. Trenutni dietni režim prilagodimo oblikovanim ciljem posameznika, v sklopu tega se prav tako določijo morebitni prehranski dodatki. Gre za usmerjeno individualizirano prehransko svetovanje in izdajo prehranskih navodil. Prav tako po potrebi svetujemo napotitev k drugim specialistom.

Meritev sestave telesa opravimo z bioimpedančno napravo Bodystat Quadscan 4000, ki pokaže razmerja telesnih tkiv. Na tak način pridobimo natančen vpogled v količino telesne maščobe, vode, mišic in kosti. To je pomembno, saj se s tem oceni zdravje celic in telesa. Samo z natančnim vpogledom v sestavo telesa se lahko vzpostavi načrt pridobivanja ali izgube telesne mase, oblikovanja obrokov in prilagoditve načina življenja.

Trajanje obravnave: Prehranska obravnava traja 60 do 90 minut. Meritev sestave telesa s kratko interpretacijo rezultatov traja 15 minut.

Število obravnav: Predvideno število obravnav je odvisno od posameznika. Včasih je dovolj zgolj ena, v večini primerov pa vsaj dve obravnavi za sledenje učinkovitosti uvedenih ukrepov.

Pred obravnavo: Za obravnavo potrebujemo predhodno zabeležen dnevnik prehrane, ustrezne laboratorijske izvide ter izvide predhodnih specialističnih obravnav.

Po obravnavi: Po obravnavi ni omejitev.

Cena: 250 € za celostno prehransko obravnavo. Cena vključuje zdravnika specialista za področje klinične prehrane in dietetika. Cena meritev sestave telesa in kratka interpretacija je 30 €.

Prehranska obravnava
PodročjeCena
Klinična prehrana200€
Celostna prehranska obravnava250€
Meritev telesa in kratka interpretacija30€

Zagotovite si svoj termin s klicem na
+386 31 701 774
ali pa nam pošljite spodnji kontaktni obrazec

Zagotovite si svoj termin s klicem na
+386 31 701 774
ali pa nam pošljite spodnji kontaktni obrazec

NAROČITE SE NA PREGLED

  Priloži datoteko (dovoljeni formati: PDF, JPG, DOCX, DOC)


  Soglašam, da posredovane osebne podatke hranite in uporabite, da me prek e-naslova ali telefona občasno obveščate o:  Vaše podatke bomo uporabljali izključno za namen, za katerega smo pridobili vašo privolitev. Vaše osebne podatke bomo uporabljali zaupno in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Vašo zasebnost obravnavamo v skladu z določili GDPR in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.


  Od prejemanja sporočil se lahko kadarkoli odjavite tako, da pošljete sporočilo na e-naslov: info@medilase.si z naslovom Odjava. Po obdelavi zahteve za odjavo vam bo MEDILASE d.o.o. prenehal pošiljati vsebine, od katerih ste se odjavili. Podrobnosti o odjavi, obdelavi in varovanju osebnih podatkov si preberite na strani Pravno obvestilo.

  partneri-medilase-fotona

  PUBLIKACIJE

  031 701 774
  Facebook
  Instagram